top of page

De kliek

We werken bij Kliek keramiek met een gepassioneerd team van lesgevers. Ieder met zijn of haar favoriete vormen of technieken. 

Evelien_Raman_goedekwaliteit.jpg

Evelien (Eve)

  • Instagram

Evelien draaide haar allereerste kommetjes in 2019. Ze had de smaak snel te pakken. Na een lessenreeks en verschillende workshops installeerde ze in de keuken een eigen schijf. Ze startte ook de opleiding keramiek aan de Academie van Mechelen. Haar droom was om over enkele jaren een keramiekstudio te beginnen... Maar toen bood zich in april 2023 heel onverwacht de opportuniteit aan om ‘t Kleiatelier in Mechelen over te nemen. Dus ze sprong, voor het eerst als fulltime zelfstandige. Een zotte stap, maar met zot veel goesting!

En credits voor haar lief, die de naam kliek keramiek bedacht en haar schoonzus voor de illustraties. 

koen_edited.jpg

Koen

  • Instagram

Door dagelijks professioneel bezig te zijn met voeding, kwam Koen steeds in contact met prachtig keramiek. De interesse voor mooie spullen en een eeuwige drang om dingen te creëren baande de weg naar een eigen keramiekatelier. Dit startte na enkele opleidingen bij Atelier Steengoed, SOGO, Tortus en Jose Mariscal Paneque. Sinds 2020 zit Koen bijna dagelijks met de handen in de klei in z'n atelier Studio Romanesco. En hij daagt zichzelf graag uit met serieuze kilo's klei! 

Hanna.webp

Hanna

  • Instagram

Hanna zit al sinds 1998 geregeld met haar handen in de klei en ontdekte dus al vroeg haar liefde voor de materie. Keramiek gebruikte ze als deel van haar job als beeldend therapeut.

Hanna volgde de 3 jarige ondernemingsopleiding Kunst & ambacht keramist/pottenbakker bij Syntra West en ze blijft zich voortdurend bijscholen. ​Hieruit groeide haar eigen merk 'Verder', waar ze werkt aan een kleinschalige collectie urnen. Naast deze collectie maakt ze ook andere objecten zoals schalen, theepotten, vazen en decoratie-objecten. 

MarieLaure.jpg

Marie Laure

  • Facebook

Na een opleiding in het IKA van Mechelen is Marie Laure gestart met een eigen atelier “Emmelle” in Bonheiden waar ze workshops geeft. Heel vaak en graag aan kinderen maar ook met veel plezier aan groepjes volwassen.  Haar specialiteit? Opbouwen met de hand en werken in mallen. Ondertussen volgt ze zelf ook nog graag een draaicursus om telkens weer iets bij te leren dat ze dan weer kan doorgeven.

Ria.jpg

Ria

Ria is reeds geruime tijd bezig met klei en volgde les bij verschillende keramisten. Ze startte met opbouwwerk bij Martine Iliano. Vervolgens heeft ze vele jaren bij Bie Van Gucht draailessen gevolgd in de Lazaruskapel en  masterclasses bij o.a. Rudie Delanghe, José Mariscal, Anima Roos… Ria draait vooral strakke gebruikskeramiek. Tassen en mokken, kommen, borden, schalen, vazen,... Ze vindt het geweldig om van een ‘bolleke’ klei, mooie en pure vormen te maken. Ook het verder uitdiepen van glazuren en werken met kleur-pigmenten houdt haar bezig. Het is dan ook fantastisch dat ze haar kennis nu kan doorgeven.

geert.JPG

Geert

  • Instagram

Geert draait sinds 2010 af en aan keramiek en is er sinds 2018 met volle energie weer ingedoken. Zo volgde hij lessen bij binnen- en buitenlandse docenten en leerde zo verschillende technieken die hij nu combineert. In zijn eigen creaties werkt hij graag met strakke belijningen en hoekige vormen. 

Geert is onderwijzer van opleiding en coacht startende leerkrachten in het basisonderwijs. Een coachende houding zal je dus ook in zijn lessen aantreffen, waarbij op zoek gegaan wordt naar “wat heb je zonet gedaan” en “waar wil je naartoe”? 

In de keramieklessen kan hij zo zijn passie voor keramiek met zijn passie voor onderwijs combineren.

Chloe.jpg

Chloé

  • Instagram

Chloé ontwikkelde haar fascinatie voor klei in 2018 in Montréal, Canada. Ze volgde er les bij enkele topkeramistes waaronder Goye, Lloma en Jacinthe Brind’Amour. Sinds de zomer van 2021 hing Chloé, na 10j. wetenschappelijk onderzoek, resoluut haar labojas en pipetten aan de kapstok om zich vanuit haar atelier in Mechelen voltijds toe te leggen op keramiek. Zachtheid, elegantie en speelse accenten staan centraal in Chloé’s werk. Ze houdt van de enorme veelzijdigheid die klei biedt: van het draaien aan de schijf, tot het maken van juwelen en het boetseren van bloemen uit porselein.

bottom of page