top of page

Vrij atelier

In ons vrij atelier, kan je 7 op 7 kleien zonder zorgen.

Thuis geen verstopte leidingen, noch tegels om te schrobben!

draadmirettes keramiek
afsnijdraad keramiek tools

Je kan bij ons met een beurtenkaart zelfstandig komen draaien in ons 'vrij atelier'.  Zo heb je de tijd en ruimte om op je eigen tempo je vaardigheden te verfijnen. Basiservaring is vereist want er is geen begeleiding voorzien. Maar je ontmoet er gegarandeerd andere creatievelingen. We maken vooraf even kennis en je krijgt een rondleiding in het atelier. 

Tijdstippen

Het atelier is dagelijks toegankelijk tussen 9u-22u.* Er staan 11 draaischijven in het atelier. Wanneer er geen draailessen zijn, zijn deze alle 11 beschikbaar! Op het moment dat er lessen of workshops zijn aan de draaischijf, zal er nog steeds 1 draaischijf beschikbaar zijn voor het vrij atelier. 

*in januari en februari zal het atelier op dinsdag, woensdagpas toegankelijk zijn vanaf 12u, met oog op het verwarmen van de ruimte. 

Je ontvangt via het emailadres waarmee je inschrijft toegangsrechten. Hiervoor heb je op je smartphone de app 'Tapkey' nodig, waarop je inlogt met je mail en toegang krijgt tot het dititaal slot van het atelier! Fancy, toch :-)  

We geven je graag meer uitleg tijdens de eerste kennismaking! 

Beurtenkaart 

Je kan een beurtenkaart aankopen, per maand. Dit kan ingaan op elk moment in de maand en loopt 30 dagen. Er zijn formules mogelijk: 

 • 2 keer per maand: 62€ 

 • 4 keer per maand: 120€ 

 • 6 keer per maand: 175€ 

 • 8 keer per maand: 230€ 

Per tijdsblok van 3u

Omdat er wel wat voorbereiding en opruim is bij draaien, kan er enkel in blokken van 3u worden gereserveerd.  

Reserveren

Om er zeker van te zijn dat er een schijf beschikbaar is dien je deze online te reserveren. Dit kan tot een kwartier voor aanvang van het tijdsslot. Leve de last minute beslissers :-)

Inbegrepen

 • 7/7 beschikbaarheid

 • Licentiekost Tapkey

 • Gebruik draaischijf

 • Plaats op het rek

 • Biscuitbak 

 • Koffie/thee/water

 • Apart glazuurmoment

Klei en materiaal

Klei kan je in het atelier aankopen (wit, crème gespikkeld, wit gespikkeld). Wil je eigen draaiklei gebruiken, dan kan dat alleen op vertoon van het originele pak met etiket én dan neem je alle slib/afdraaisel mee naar huis. 

In het vrij atelier gebruik je je eigen tools. Heb je nog geen (af)draaimateriaal? Dan kan je bij ons een basisset aankopen.

Bakkosten 

De biscuitoven is inbegrepen. De bakkosten voor de glazuuroven worden apart verrekend per kilogram (gewogen na biscuitstook).  Indien je eigen glazuur gebruikt dan rekenen we 10€/kg. Als je glazuur van het atelier gebruikt dan rekenen we 13€/kg.

Eigen glazuur is enkel met het originele etiket (moet geschikt zijn voor cone 6!)  Het gebruik van zelfgemaakte glazuren is niet mogelijk. 

bottom of page